keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Puukylttejä

Kuvansiirto puulle osa 2. Eli samalla tekniikalla siirsin tekstit näihin puisiin kyltteihin kuin täällä siirsin printtiä puiseen laatikkoon. Näitä kylttejä oli kyllä mukava tehdä! :) Ja iso kiitos kuuluu näppärälle Dremel monitoimityökalulle! Taidettiin ostaa se pari vuotta sitten ja niin moneen asiaan on tarvittu sitä. Eli työkalu, mikä toimii esimerkiksi porakoneena ja hiomakoneena. On kerrostalossa naapurit varmaan ihmetellyt, että mitä siellä nyt taas värkätään ;) Kylttien maalaamisen jälkeen hioin sillä niiden kulmat tuomaan vanhaa/kulunutta pintaa. 





 Printit tulostin peilikuvana The Graphics Fairystä. Vielä olisi ainakin yksi kuvansiirto-puulle-juttu, mutta siitä tuonnempana ;)


tiistai 14. heinäkuuta 2015

Koruilua

Alla on kuvakoostetta keväällä ja alkukesällä syntyneistä koruista. Ylin on kyllä aivan ehdoton lemppari! :) Nyt tuntuu taas siltä, että korujen teko saa jäädä vähäksi aikaa tauolle. Niin paljon olisi muuta näperreltävää ja tuunattavaa projektia odottamassa. Uskoisin, että kesätöiden jälkeen pääsee toteuttamislistaa lyhentämään ;) Samalla pitäisi alkaa uusi koulukin, jännittävää!! :)









maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kuvansiirto puulle

Tätä taisin koittaa aika monta kertaa ennen kuin onnistuin kunnolla. Eli miten kuvaa tai tekstiä saa siirrettyä puulle? No, on tietysti olemassa siihen tarkoitettuja aineita, mutta näin nopean ja yksinkertaisuuden tavoittelijalle käytin pelkkää erikeeperiä! Kuvan siirtoon tarvitaan lasertulostimella tulostettu kuvio (peilikuva) sekä erikeeperiä. Liimaa laitetaan kuvan oikealla puolelle, liimataan puun pintaan kiinni ja odotetaan mielellään yön yli. Kuivumisen jälkeen, pyyhin ja painelin kostealla rätillä paperin pintaa, niin että se oli kunnolla kastunut läpikotaisin. Sen jälkeen lähdin varovasti hinkkaamaan sormella paperia pois. Tässä on syytä olla tarkkana (mokasin useaan otteeseen)! Jos hinkkaat liikaa tai paperi ei ole tarpeeksi kostea (muttei liian märkäkään) kuva tai tekstikin rullautuu pois. Onnistuneessa kuvan siirrossa poistat hinkkaamalla paperin ja puun pintaan jää liima tekstineen/kuvineen kiinni.


 Tämän puulaatikon tein (avopuolison avustamana ;) ) MDF-levystä käyttämällä kuviosahaa. Voin tunnustaa, että meinasi palaa käämit! :D oli niin tarkkaa hommaa sahaamisen kanssa, että kaikki palat varmasti sopivat kohdalleen. Lopuksi maalasin laatikon valkoisella askartelumaalilla. Aika kiva sanoisinko ;)