sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ensimmäinen adventti ja tonttuilua!

Jeeee!! Tänään saa laittaa jouluvaloja!! Lapsuudessa meillä on ollut tapana laittaa ensimmäisenä adventtina jouluvaloja pihalle sekä sisälle. Tätä käytäntöä olen sitten itsekin noudattanut (vaikka kova hinku on ollut jo aloittaa koristelu aikaisemmin!). Tänä vuonna en taida kuitenkaan laittaa parvekkeelle valoja, mutta laitetaan sitten senkin edestä sisälle ;) Alla olevia tonttuja sen sijaan otetaan esille varmaan ensi viikolla. Näitä olen tehnyt myös viime vuonna ja pitihän niitä tehdä nytkin. Eikai niitä voi olla liikaa?




 Haaveena on joskus tehdä näistä vielä isomman kokoisempia, mutta täksi jouluksi ei taida onnistua. 



 Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille! Nyt penkomaan niitä jouluvaloja :)

perjantai 27. marraskuuta 2015

Liebster Award

Sain kolmannen haasteen/tunnustuksen Lempipäiväni tänään -blogilta, ja ajattelinkin heti tänään vastailla siihen :) Uskon, että aika moni jo tuntee haasteen toimintatavat ja säännöt, niin en nyt laita (laiskottaa) niitä tähän mukaan. Täältä ne kuitenkin löytyvät. 


Tässäpä siis saamani kysymykset ja minun vastaukseni:

1. Kuinka kauan käytät aikaa bloggailuun päivässä/viikossa?
- Riippuu pitkälti vapaa-ajasta ja siitä kuinka runosuoni sykkii :) pyrin kuitenkin bloggaamaan vähintään 4 kertaa kuukaudessa, toisin sanoen kerran viikossa.
 
2. Jos saisit elää viikon jonkun muun elämää, niin kenen?

- Hmm.. vaikea kysymys.. Heitetään vaikka, että jonkun iloisen eläkeläisen elämää, jolla ei ole kiire minnekkään eikä huolen häivää :)
 
3. Viisi asiaa, jotka saavat sinut innostumaan?

- ajan vietto tärkeiden ihmisten kanssa
- shoppailu (materialisti?)
- käsityöideat
- loma
- juhlat
 
4. Viisi asiaa, jotka saa sinut hermostumaan arjessa?

- kodin likaisuus
- stressi
- sade
- saamattomuus
-
 
5. Mikä on epämiellyttävin saamasi (joulu)lahja ja pahin antamasi mokalahja?

- Jaa... en ole tainnut saada epämiellyttävää lahjaa koskaan, tai ei nyt tule ainakaan mieleen mitään.. Ja pahin antamani mokalahja on varmaan jokin kaamea käsityö, minkä olen pienempänä tehnyt jollekkin lahjaksi :D
 
6. Päivä menneisyydestäsi, jonka haluaisit elää uudestaan.

- Lomamatka Espanjassa :)
 
7. Mikä on kotisi lempihuonekalu ja miksi (ota kuva)?

- Taitaa olla se tuttu ja turvallinen sänky :) Sinne pääsee aina päivän päätteeksi rauhoittumaan ja nukkumaan uuteen päivään.
 
8. Mikä on mielenpainuvin joulumuistosi?

- Kaikki perheen yhteiset joulunvietot ovat aina yhtä mieleenpainuvia.
 
9. Jos saisit pelastaa tulipalolta vain yhden vaatteistasi, mikä se olisi (ota kuva)?

- Lämmin karvainen vetoketjuhuppari :)
 
10. Milloin viimeksi luit kirjan ja minkä?

- Minkäpä muun kuin tenttikirjan...
 
11. Jos rahalla ei olisi merkitystä, mitä työtä tekisit? Tai mitä ylipäätään tekisit? 

- Tekisin tietysti käsitöitä! Haaveilen omasta merkistä/mallistosta :)

maanantai 23. marraskuuta 2015

Pyykkipoikia ja kalenterin luukkuja

Joulumyyjäiset oli ja meni (en onneksi sairastunut sen pahemmin). Niistä sai kivasti joulun tunnelmaa ja kauppa kävi hyvin :) Nämä pyykkipoikakalenterit olivat sielä myynnissä myös. Aluksi ne olivat esillä myyntipöydän edessä lattialla ja harmikseni joku oli varmaan vahingossa potkaissut tuota punaista kalenteria ja yksi pyykkipoika oli irronnut ja hukkunut jonnekkin. No onneksi sen saa korjattua :)
 



 Nähtävästi minulla on ollut liikaa aikaa kun olen kuvien ottamista varten paketoinut tyhjiä luukkuja/lahjoja :D Ihan en 24 luukkua jaksanut paketoida.




 
Miksei tätä sinisen sävyistä kalenteria voisi käyttää muuhunkin tarkoitukseen eikä vain joulukalenterina. Lasten huoneeseen jokin muistitaulu ehkäpä?



  
Joulukuuhun on enää noin viikko aikaa. Kyllä se aika vaan menee nopeasti :O Ajattelin, että tekisin jonkun adventti-kynttilä-kukka-asetelman, mutta saa nähdä jääkö se vain haaveeksi (ensimmäinen adventtihan on jo tulevana sunnuntaina!). Julkaisen tänne ehkä vielä yhden joulukalenterin, mutta se on todellakin suuri ehkä. Kyseessä on nimittäin aikuisten joulukalenteri ja nähtäväksi jää suostuuko tuo puolikkaani siihen :D Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

maanantai 16. marraskuuta 2015

Joulukortteilua

Joulukorttitehdas on taas ollut pystyssä ja tässä olisi vähän niistä kuvia. Näiden matka käy kohti tämän viikon joulumyyjäisiä (jee!). Harmikseni nyt alkaa tuntumaan, että onko joku pöpö yrittämässä iskeä kun on jotenkin pää kipeä ja todella raskas olla :( Ei auta muu kuin pukea lämpimästi ja syödä paljon tyrniä! Viikonloppuna ei tosiaankaan saisi olla sairas.



 Näitä oli kyllä niin mukava tehdä, että oli oikein vaikeaa lopettaa näiden teko. Aina olisi tullut lisää uusia ja parempia ideoita :)


 Toivottavasti pöpöt saadaan selätettyä ja päästäisiin kauan odotettuihin myyjäisiin! :)

torstai 12. marraskuuta 2015

Joulukransseja

Joulukuu sen kuin lähestyy ja nyt on varmaan hyvä aika jo julkaista enemmän jouluaiheisia postauksia. Tämän vuoden tekemäni joulukranssit ovat hyvin samankaltaisia kuin mitä viime vuonna tein. En kuitenkaan halunnut tehdä perinteisiä joulunpunaisia, vaan nyt ne noudattavat hyvin maltillista linjaa. Ensi viikolla olisi sitten taas joulumyyjäisten vuoro. Voi että aika menee nopeasti. Alkaa kyllä jo pikkuhiljaa jännittämään. :)





 
Eipä tällä kertaa muuta. :)

perjantai 6. marraskuuta 2015

Joulukalenterin numeroita

Huh, tentti ohi tältä päivältä, avopuoliso on työpaikan virkistyspäivillä ja minä saan rentoutua ihan vain tvtä katsellen, löhöillen, herkutellen ja ehkä askarrellen myös ;) Suunnitteilla olisi tehdä tänään illalla vähän jouluisia ompeluksia, ovikranssin tuunausta ja joululahjan tekoa. Noh, ehkä jotain jää huomisellekkin myös :) Postauksen varsinaisena ideana oli kuitenkin julkaista suunnittelemiani joulukalenterin numerotarroja. Nämäkin olen ehtinyt tekemään jo kesällä.



 Wordi sai taas toimia oivana työkumppanina. Tulostin numerot tarra-arkeille, joista ne voi näppärästi leikata ja liimata joulukalenteriin. 




 Ihanaa viikonloppua ja muistakaa levätä! Nyt villasukat jalkaan ja kaakaon tekoon. :)