perjantai 29. heinäkuuta 2016

Häihin valmistautumista

Pirteätä huomenta! Tänään ollaan oltu hereillä jo yli pari tuntia ja ihme ettei väsytä yhtään. Huomenna on veljeni häät ja tässä onkin eilen ja tänään pakkailtu. Ilmojenkin pitäisi olla hyvät, joten eiköhän ole luvassa mukavat juhlat! Katselin pari päivää sitten juhlatamineita valmiiksi ja päädyin muokkailemaan aikaisemmin tekemääni kaulakorua.
  


Tehdessäni tämän pari vuotta sitten, kaulakoru jäi vähän löysähköksi siten, että tuo kameekoru jäi vähän roikkumaan. En jaksanut silloin enää korjata asiaa, koska koru oli aika työläs tehdä. Siinä täytyy olla juuri oikea määrä helmiä jotta se ei olisi liian kireä eikä liian löysä. Poistin siitä yhden helmirivistön ja siitä tuli heti napakampi.





Askartelin vielä hääkortin asuun sopivan väriteeman mukaisesti ;) Nyt pitääkin mennä kovasti valmistautumaan reissuun! 

Kesäistä viikonloppua kaikille!
 

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Virkattu juhannusruusumatto

Jee tämänkin maton sai nyt levittää lattialle! Hassua miten niin pienistä asioista saakaan niin suurta iloa :) Olen siis virkannut tämän maton jo joulun aikoihin, mutta edelliseen kämppään tämä ei sopinut oikein minnekkään ja varastoinkin sen sitten vain kaappiin odottamaan oikeaa hetkeä. Ja nyt se suuri hetki koitti! ;) Matto on suurennettu versio juhannusruusuohjeesta. Ohjeeseen pääset täältä.



Virkkaus se vaan on jotenkin aina rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Nyt pitäisi vielä laittaa tämä matto jonkun isomman maton alle jotta se tasaantuisi.





Perjantaina katseet suuntautuvat Keski-Pohjanmaalle kotikonnuilleni, jossa menemme viettämään veljeni häitä. Mukavaa välillä päästä sinnekkin! Toivottavasti kelit suosivat :)

Aurinkoista iltaa!

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Peltipurkkien uusi elämä

Perjantaihuomenet! Tässä tulee vinkkiä nopeaan askarteluun, jolla uudistin työpöytäni ilmettä. Olen säästänyt muovikassillisen verran näitä espressopurkkeja ja niistä olenkin tuunaillut milloin mitäkin. Tällä kertaa tein niistä kynäpurkkeja.



Tulostin koneeltani samaa kuviota mitä olen käyttänyt aikaisemminkin muiden purkkien ja kynttilöiden päällystämiseen.


Kiinnitin paperit liimalla vain saumakohdista ja viimeistelin ne aiheeseen sopivilla tarroilla.

 

Nyt työpöytäkin näyttää vähän selkeämmältä :) Mukavaa viikonloppua!

tiistai 19. heinäkuuta 2016

Laatikoston tuunausta

Kevään ja kesän varrella on tullut paljon erilaisia projekteja mieleen toteutettavaksi ja niitä olenkin luetteloinut luuriini. Nyt kun remontti alkaa olemaan kynnyksiä vaille valmis, saakin niitä projekteja alkaa tekemään (jippiii)! Yksi niistä oli tämän Ikean Moppe laatikoston maalaaminen. Suunnitteilla oli ensin maalata osa laatikoista valkoiseksi ja osa vaaleansiniseksi ja harmaaksi. Lopputulos ei sitten niin miellyttänyt silmää, joten maalasin lopulta kaikki valkoiseksi.


Jos ja kun eteeni tulee vanhanaikaisia vetimiä kohtuu hintaan, ajattelin kääntää laatikoiden taustat etupuolelle ja kiinnittää vetimet niihin. Sitä ennen laatikosto saa kelvata näin.

 

Samalla saankin esitellä uuden työpisteeni :) Hommasin Ikeasta valkoiset pukkijalat ja Bauhausista puutasoa pöydäksi. Vielä pitäisi löytää jostakin kiva seinähylly ja sitten alan olla pikku hiljaa tyytyväinen ;)


Ja mikä parasta, hellettä on luvassa koko Suomeen! Muistetaan nauttia kesästä! :)

Osaako joku muuten sanoa mikä näissä blogin muotoiluissa oikein mättää? Nykyään todella usein tekstien muotoilut ei tahdo onnistua. Esimerkiksi tekstien keskitys ei onnistu millään niin kuin ylhäältä voit huomata tai fontti on ihan eri mitä olet valinnut...

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Uusi sauna



Vihdoinkin jotain kuvamateriaalia tännekkin! Saunoimme eilen ensimmäistä kertaa uudessa saunassamme ja löylyt oli mitä parhaimmat. Päivät ja viikot ovat menneet ihan hujahduksessa remontin siivellä. Pikkuhiljaa kaiken pitäisi olla valmista. Enää puuttuu kynnyksiä, vaatehuoneen hyllyt ja eteisen komero. Siinäpä taitaakin sitten olla pintamateriaalit kunnossa. Sen jälkeen alkaakin se itse sisustaminen! Olen tykännyt ihan hirveästi päästä tekemään omaa asuntoa. Helppoa ja kivaa se ei aina ole ollut, mutta kylläpä sen oman kädenjäljen näkeminen on antoisaa. Ja mikä hienointa, olen oppinut ihan hirveästi. Tällä hetkellä asunto on aivan täynnä pahvilaatikoita ja niitä pitäisikin kovasti alkaa purkaamaan.


 
Mietinnässä on vielä saunaan selkänoja ja kiukaan eteen kaide.


Nyt pitäisikin alkaa metsästämään sopivaa laudeliinaa ;) Kesäistä alkuviikkoa jokaiselle!