tiistai 30. elokuuta 2016

Työpiste järjestykseen!

Sairastuvalta päivää! Venetsialaisten vietto menikin sohvalla maatessa vällyjen alla ja kuumaa mehua juomalla. Noo kukapa sitä olisikaan halunnut viettää kivaa iltaa syöden herkkuruokaa tai leivonnaisia ;) Ajattelin pikaisesti postata pienestä oivalluksestani, minkä tein viime viikolla. Muutettuamme uuteen kotiin, jouduin ostamaan lisää säilytyslaatikoita askartelutavaroilleni. Halusin jotakin selkeyttä niihin ja siihenhän avuksi tulikin tuttu ja turvallinen dymo! Hassua etten ole aikaisemmin tajunnut nimetä laatikoita tai kansioita mitenkään.



Dymo on erittäin kätevä varsinkin minulle, koska en tykkää hirveästi omasta käsialastani. Toki se tuo myöskin selkeää linjaa ja ovathan ne ihan kivan näköisiä. Vielä olisi muutama laatikko, johon näitä voisi teippailla :)


Nyt taidankin lähteä ottamaan marjoja sulamaan ja menen takaisin vaaka-asentoon.

Mukavaa tiistaita!

tiistai 23. elokuuta 2016

Gluteeniton mustikkahyydykekakku

Viime viikonloppuna työlistalleni tuli tehdä valmistujaisjuhliin gluteeniton kakku. Valitsin aluksi netistä kolme kiinnostavinta vaihtoehtoa ja yhdistelin niistä sitten oman versioni. Jotta haluaisi välttyä hirveältä katastrofilta, hienoja juhlia varten kannattaisi ensin tehdä koekakku jos resepti on entuudestaan tuntematon. Minulta se jostain syystä jää aina tekemättä... Noo ihan hyvältä se maistui ja ei se ulkonäkökään niin huono ole :)




Mustikkahyydykekakku (24 cm vuokaan)

300 g gluteenittomia pipareita
85 g voita

6 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
250 g rahkaa
0,75 dl erikoishienoa sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
2 dl soseutettuja mustikoita
1/4 dl kuumaa vettä

koristeluun marjoja, sitruunamelissaa sekä valkosuklaata





Juhlat olivat kyllä kiva piristys alkavaan syksyyn :) Ensi viikonloppuna olisi sitten vuorostaan venetsialaiset. Mitäköhän kivaa sitä silloin keksisi.. Mutta nyt menenkin nauttimaan näistä viimeisistä lämpimistä kesäilloista!

Iloista viikkoa!

 

tiistai 16. elokuuta 2016

Keinutuolin maalaus

Sateiset huomenet! Hieman allapäin voin todeta, että eilen kyllä huomasi syksyn saapuvan hiljalleen.. Lieneekö koulujen aloitus vaikuttanut asiaan ja tietysti harmaa keli ulkona. Sadettakin on luvattu koko loppuviikolle. Mutta hei! On niitä kivojakin asioita tapahtunut! Viikonloppu meni loistavissa merkeissä. Saimme nauttia siskoni ja hänen miehensä seurasta. Kävimme muun muassa Linnanmäellä ja jääkiekkoa katsomassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei siis puuttunut ;) Sitten sain vielä ennakkoon synttärilahjan avopuolisoltani. Olen yli vuoden verran metsästänyt kivan näköistä sadetakkia ja sen nyt sain! :) Se oli juuri sellainen mitä olin kuvitellut. Pirteän keltainen ja raidallinen vuorikangas alla. Sitten itse asiaan! Uuteen asuntoomme jäi vanhoilta asukkailta keinutuoli ja halusin sen ehdottomasti säilyttää. Tuoli kaipasi mielestäni vähän päivitystä ja niimpä näytin sille vähän pensseliä.


Jälkeenpäin sanottuna oli siinä aikamoinen urakka. Maaliruisku olisi ollut poikaa! Jostain kohdista maalasin tuolin neljään kertaan. Alkuperäinen väri oli niin tumma, että se pilkotti milloin mistäkin. Mutta näin valkoisena se miellyttää paljon enemmän :)




 Täytyy myös sanoa, että yllättävän riittoisa on ollut tuo 0,9 l maalipurkki. Se on riittänyt vaikka ja mihin. Ja hei, nyt virkkaamani mattokin löysi oikean paikkansa :)
 

 Eiköhän tämäkin ommeltu pupu saa arvoisensa keinut! ;) Nyt seuraavan projektin kimppuun.

Päivän jatkoja!

 

maanantai 8. elokuuta 2016

Uusi keittiö

Nyt kun kaikki pahvilaatikot on purattu ja tavarat kauniisti piilossa (hurraa!), napsein vähän kuvia meidän uudesta keittiöstä. Toivottavasti pysyisi jatkossakin näin siistinä :D Yllättävän paljon keittiön kasaamisessa on koottavaa ja siinä saakin askarrella oikein sydämen kyllyydestä. Mutta lopussa kiitos seisoo! :)



Entisessä vuokra-asunnossamme oli ihmeellisen paljon kaappitilaa ja pelkäsinkin että miten meidän tavarat mahtuvat nykyiseen asuntoon. Mutta ainakin keittiössä laatikoita ja kaappeja olikin juuri oikea määrä meidän keittiön tavaroille. Ja ne ovatkin löytäneet oikeat paikkansa muutamien uudelleenjärjestelyjen jälkeen :) Seinille pitäisi vielä saada jotakin taulua tai muuta jottei se näyttäisi niin kolealta.




 Huomaan pyyhkiväni heti kaikki muruset ja muut liat pois keittiöstä. Saas nähdä kauan intoa kestää ;) 

Mukavaa alkavaa viikkoa!