maanantai 4. tammikuuta 2016

Itsetehdyt kynttilät

Hyrrrr ulkona on kylmä! Taitaa olla aika kaivaa kaappien kätköistä kunnon tumppuut ja toppatakit. Ihana joulu (taas) tuli ja meni. Ihmeellistä kyllä, tunsin tarvetta siivota joulukoristeet jo ennen uutta vuotta pois :O Aikaisemmin olen pitänyt niitä mahdollisimman pitkään esillä. Innostuin tekemään ennen joulua muutamia kynttilöitä lahjaksi. Olin miettinyt niiden tekemistä jo kyllä viime vuonna ja säästelinkin silloin kynttilöiden jämiä. Sain joulukuussa siskoltani vanhan kattilan ja sitten ei auttanut muu kuin ryhtyä toimeen!
 


Lueskelin aluksi netistä vähän ohjeita ja siellä suositeltiin käytettävän steariinin sulatuksessa vesihaudetta. Saamani kattila oli kuitenkin niin pieni ettei sen sisään oikein mahtunut astiaa, joten sulattelin steariinin sitten varovaisesti ihan vain kattilassa. Tässä vaiheessa avopuolisoni piti tulla ehdottomasti henkiseksi tueksi etten polta koko kämppää ;)


Valasimme kynttilät ihan vain yksinkertaisesti säilykepurkkeihin. Tulostin etiketeiksi tarrapaperia purkkeja koristamaan. 



Tällaisten kynttilöiden teko oli ihan superkivaa ja vaivatonta hommaa! Ottaen huomioon, että steariinin sulatuksessa pitää olla kyllä huolellinen! Mikä vielä sen mukavampaa että materiaalit (etikettejä lukuun ottamatta) ovat täysin kierrätystavaraa. Yllätyin ihan että avopuolisokin niin innostui ja oli mukana tekemässä näitä :) Olen nyt sanonutkin monille sukulaisille ja tutuille, että vastaanotan kynttilöiden jämiä mielelläni ;) 



Pakkasin kynttilät vielä kivoihin lahjapusseihin. Odotan innolla seuraavaa kynttiläntekokertaa! Varsinkin kun haluan seuraavalla kerralla sekoitella eriväristä steariinia keskenään. Nyt suunnataan katseet kohti uutta vuotta ja annetaan tulevien asioiden mennä painollaan. Mukavaa tammikuun alkua! :) 

2 kommenttia: