keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Mehevä piimäkakku

Ovatko kuivakakut enää tätä päivää? Lapsuudessani 90-luvulla niitä näkyi vielä aika paljonkin, mutta nykyään minun silmiini niitä ei ole kahvipöydissä hirveästi näkynyt. Enkä jaksa uskoa, että viime viikonloppuna valmistujaispäivänä kuivakakut olisivat olleet tarjoilupöydän ykkösherkku. Käydessäni mummolassa tarjottavana on yleensä kuitenkin kuivakakkua. Sepäs ei olekkaan mitä tahansa kardemumma- tai tiikeritylsätystä vaan jotakin niin meheväisen piparkakkuista!



Piimäkakku

2 lasia piimää
1 lasia siirappia
1 lasia sokeria

7 dl jauhoja
1 tl soodaa
1 tl neilikkaa
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa

200g sulatettua rasvaa

Ohjeella tulee 2 vuoallista ja uunin lämpötila on 175 astetta noin 1 tunti.


Vielä kun kakun jättää halutessaan vähän raaemmaksi niin maku vain paranee! :) Resepti on lähtöisin mummuni serkulta ja mietinkin joskus että kuinkakohan vanha tämä resepti mahtanee olla. Vanha tai uudehko, maistunee sekä vanhemmalle sukupolvelle että pikkuväelle. Ainakin mikäli on uskomista siskon poikaani, joka haluaisi itselleen aina oman kakkunsa. :)


Leppoisaa keskiviikkoa!



 

1 kommentti:

  1. Mulla on sama ohje, mutta laitan piimän sijaan kuohukermaa, kyllä tulee herkullinen.

    VastaaPoista