sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Suut makeaksi!

Ai että nautinkin niistä viikonlopuista kun saa vain olla eikä suunnitelmissa ole sen kummempia tekemisiä. Ja kun tähän lisätään vielä herkuttelu, ei asiat voisi paremmin olla! :) Tällä kertaa makean ystäväksi muodostui suklaamurotorttu, joka onkin yksi lemppareistani. Muistan pyytäneeni useasti omaa äitiäni tekemään tällaisen, jos juhlia tms. oli tulossa. Itse asiassa juhannuksena viimeksi. :)




Suklaamurotorttu:

3  valkuaista      I vaahdota
2 dl  sokeria      II lisää vähitellen
3 dl  riisimuroja      III sekoita varovasti joukkoon

Levitä seos pellille haluamasi kokoiseksi ja paista uunissa 150 asteessa n. 0,5 - 1 h.

Suklaakreemi:

3  keltuaista      I lisää nämä kolme
3/4 dl  sokeria       ainesosaa kattilaan ja
3/4 dl  kermaa      sekoita kunnes paksuuntuu
50 g  margariinia      II lisää palasina
100 g  suklaata      III lisää palasina

Täyte: 3 dl kermavaahtoa ja suklaakreemi
Päällys: 50 g sulaa suklaata koristellen

Marengin jäähdyttyä leikkaa se puoliksi jotta saat kaksi levyä. Levitä pohjan päälle  suklaakreemi ja sen jälkeen kermavaahto. Torttu kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta siitä tulee ihanan suussa sulavaa.


 Eipä tämä kovin kauaa jääkaapissa säilynyt. Meni nimittäin aika nopeasti parempiin suihin. :)

Nyt sunnuntai-iltaa viettämään sohvan pohjalle. 


Ihanaa alkavaa viikkoa!




2 kommenttia:

  1. Oijoi kun näyttää hyvältä tuo suklaaherkku:) Täytyykin ottaa ohje heti ylös..Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Juu tämä vie kyllä makeanhimon mennessään. :)

      Poista