maanantai 16. helmikuuta 2015

Printtiä kankaaseen

Tässä on yksi helpoimmista tavoista painattaa kuvaa tai tekstiä kankaaseen. Siihen tarvitaan vain kynsilakan poistoainetta (asetonia), sivellin, lusikka, lasertulostimella tulostettu teksti/kuva ja kangas mihin painatus tulee. Tulostettava teksti/kuva pitää muistaa tulostaa peilikuvana, että sen saa kankaaseen oikein päin.
 


Printti asetetaan kuvapuoli kankaaseen päin ja sen jälkeen sivellellään kynsilakan poistoainetta paperiin. Sitten lusikalla hangataan pieniä alueita kerrallaan niin kauan, että kuva tarttuu kankaaseen. Kynsilakan poistoaineessa pitää olla asetonia, jotta kuva siirtyy. Tulostimen täytyy myös olla lasertulostin, koska muuten siirto ei onnistu (kokemusta on). Onnistuneen siirron jälkeen siitä pitäisi tulla pesukoneen kestävä (40 asteessa), mutta minulla ei ole tästä vielä kokemusta.
  

Erittäin helppo tekniikka mielestäni ja yleensä tarvittavat tarvikkeet löytyvät valmiksi kotoa (tulostinta lukuun ottamatta). Nyt vain ideoita kehittelemään, mihin kaikkeen voisi kuvia/tekstiä painattaa :)

2 kommenttia: