tiistai 16. helmikuuta 2016

Vauvan tilkkupeitto/huopa

Influenssakausi on pahimmillaan ja eiköhän avopuolisoni tullut viikonloppuna sairaaksi. Kuume nousi hetkessä korkealle ja se onkin kestänyt jo neljä päivää :( Täällä olen yrittänyt estolääkitä itseäni (sekä häntä) syömällä paljon tyrnejä sekä pesemällä käsiä. Lauantaina päätin tylsyydessäni alkaa ompelemaan jotakin ja siitä syntyi sitten vauvalle peitto :)



Peiton koko on noin 120 cm x 60 cm, joka taitaa vastata yleisempien pinnasänkyjen kokoa. Aloitin peiton tekemisen suunnittelemalla paperille neliöiden järjestystä. Sen jälkeen leikkasin erilaisista kankaista 11 cm kokoisia neliöitä, jotka ompelin kiinni toisiinsa siten että saumanvarana on 0,5 cm. Näin neliöistä jää näkyviin 10 cm. Lopuksi laitoin huovan ja tilkkutyön väliin vanulevun ja ompelin huovan muihin kerroksiin kiinni. Näin peitosta tulee mukavan pehmeä ja lämmin :)
 


Tilkkujen saumat kannattaa silittää huolellisesti auki, jotta ompelu olisi miellyttävämpää sekä saumoja ei siten tunnu nurjalla puolella. Yritin valita peiton väreiksi sellaisia, jotka sopisivat niin tytölle kuin pojalle.



Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen! :) Huomaa, että näissä tilkkutöissäkin tulee parannusta edellisiin töihin verrattuna. Nyt vain odotellaan taas vauvaa kenelle tämän voisi antaa :D

Koittakaahan pysyä terveinä! :)

5 kommenttia:

  1. Tosi kaunis peitto! Paranemisia sinne ja koita pysyä terveenä! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana peitto, katohan
    http://punaistapuuvillaa.blogspot.fi/2015/10/tilkkuilua.html?m=1
    :)

    VastaaPoista
  3. Ihana peitto, katohan
    http://punaistapuuvillaa.blogspot.fi/2015/10/tilkkuilua.html?m=1
    :)

    VastaaPoista