maanantai 8. tammikuuta 2018

Tärkeät muistot käyttöön

Vuodesta toiseen huomaan saman tunteen hiipivän luokseni aina tammikuisin. Se on sellainen tyhjä olo ja kaipuu jostakin. En ole koskaan ymmärtänyt mistä se johtuu, mutta luulisin että joulun päättyminen ja pitkä edessä oleva talvi ovat siihen osasyitä. Paras lääke tähän taitaa olla kiva tekeminen jossa ajatukset saa muualle. Ja mikäpä on sen parempaa kuin uusi käsityöidea! Tänä jouluna tein yllättävän vähän itsetehtyjä joululahjoja. Yksi niistä oli tämä käsikoru.


Sain mummultani pyynnön tehdä hänen omalta isältään jääneistä palkintolusikoista käsikorun. Olen kuullut, että isoisoisäni oli kova mies hiihtämään ja pyöräilemään. Hän osallistui moniin urheilukilpailuihin ja voittikin useita palkintoja. Nämä palkintolusikat ovat tulleet hiihdosta. Mielestäni ihana idea säilyttää hänen muistonsa näin.


Laitoin alkuun nämä alpakkalusikat astiaan jonka pohjalla oli alumiinifoliota ja suolaa. Sen jälkeen lisäsin kuumaa vettä ja annoin olla 10-30 minuuttia. Näin tummuneet pinnat tulivat kirkkaimmiksi. Tämä kelpo niksi todella toimi!


Ehkäpä nämä pääsevät nyt paremmin käyttöön koruna. :)

Ihanaa alkavaa viikkoa!2 kommenttia:

  1. Todella hieno idea ja mukava, erilainen muisto. Miksi säilöä lusikoita piilossa, jos niistä on taito tehdä noin kaunis koru.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juurikin näin, parempi kauniisti esillä kuin piilossa laatikossa :)

      Poista