tiistai 6. maaliskuuta 2018

Ylijäämäkankaille käyttöä, osa 2.

Etsiskellessäni netistä ideoita jämäkankaille, päädyin piipahtamaan tutulle sivustolle. Ripaus tunnelmaa-blogissa on aivan upeita käsityöideoita. Blogin kirjoittaja on todella taitava ompelemaan esimerkiksi vaatteita ja lasten leluja. Olen monesti ihaillut hänen tuotoksiaan. Huomioni kiinnittyi erityisesti tähän pehmoiseen kirjaan joka on aivan järjettömän ihana! Siinä ommeltu pupu seikkailee kullakin aukeamalla aamupalasta leikkimiseen ja lopulta yöpesuilta nukkumaan. Halusin itsekkin päästä kokeilemaan kirjan tekoa ja aloitinkin pikimmiten sen suunnittelun. Tein versiooni myöskin viisi aukeamaa. Pupun tilalle ompelin nallen (kaavat Tildan talvikirja).



Halusin että kirjalla voi leikkiä kuka lapsi tahansa, joten ensimmäisessä aukeamassa nalle saa valita vaatekaapistaan joko mekon tai housut. Jokaisella aukeamalla on lyhyt runo siitä, mitä se touhuaa. Etsiskelin netistä aiheisiin sopivia runoja/loruja ja muuttelin sekä yhdistelin niitä hieman kirjaan sopivaksi. Siirsin tekstit kankaaseen tutulla tavalla kynsilakanpoistoaineella.



Aikaa vievä projekti, mutta silti niin hauska tehdä. Ja voi kyllä, sain todellakin käytettyä tähän niitä pieniä tilkkuja ja jämäpaloja mitä halusinkin! :)) Tavoite taisi täyttyä tälläkin kertaa. Kiitokset siis Ripaus tunnelmaa Heidille ihanasta ideasta!

Ja hei kyllä se kevätkin on vihdoin alkanut! Aurinko lämmittää jo yllätävän paljon. :)
Aurinkoa päivääsi!


 

2 kommenttia:

  1. Söpö. Kynsilakan poisto aineella ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä http://kasintaiottu.blogspot.fi/2015/02/printtia-kankaaseen.html on ohjetta kuvan/tekstin siirtoon kankaalle :)

      Poista