torstai 12. heinäkuuta 2018

Housujen kaventaminen ja lyhentäminen - mukavat kesäpöksyt

Viime viikolla alennusmyynneissä otin haasteen taas vastaan ja nappasin mukaani astetta isommat housut. Katukuvissa on pyörinyt yhä enemmän kesäpöksyjä jotka ovat korkeavyötäröiset ja löysähköt. Montaa olen sovittanut, mutta materiaali on ollut huonoa tai sitten ne eivät ole oikeen miellyttänyt silmääni. Löytämissäni housuissa materiaali on sen sijaan paksua housupukukangasta ja ne laskeutuvat hyvin. Jotain niille täytyi kuitenkin tehdä jotta ihmisten ilmoille päätyisivät.Lahkeista lähti ihan mukavasti senttejä pois, jotka liitin lopuksi yhteen ja ompelin pitkän nauhanpätkän rusetiksi vyötärölle. Lahkeiden lyhentämisessä kannattaa mittailla ja silittää saumoja useaan otteeseen.


 
Lahkeita kaventaessa ompelin ihan summanmutikassa molemmista noin pari senttiä pois. Housujen saumat piti vielä prässätä siistin lopputuloksen saamiseksi.


Näistähän tuli oikein passelit! :) Kivaa vaihtelua töihinkin farkkujen ja hameiden sijaan! Lopuksi vielä kuvasaldoa yhdestä paidasta joka oli alkujaan jokin aamutakki tms. Sen kuosi oli niin kiva, että enhän voinut jättää sitäkään kauppaan yksinään roikkumaan. Aamutakki-ihminen kun en ole niin syntyipä siitäkin sitten paita. Pitkiä hermoja tarvittiin kyllä paidan helman kanssa. Kangas on niin ohutta ja liukasta joten sain tosissaan ähertää siistien taitoksien kanssa. 

Tällä hetkellä ilmat ovat niin superkesäiset, että nämä vaatteet saavat olla vähän aikaa kaapissa piilossa. Muistetaan nauttia näistä ilmoista!

Ihania hellepäiviä!2 kommenttia: