tiistai 20. elokuuta 2019

Puiset korvakorut vol. 2

Aikaisempien ohuesta vaneerista tehtyjen puisten korvakorujen ohessa tein myös toisenlaisia korviksia. Nyt vuorossa oli yksinkertaisemmat nappikorvikset. Vaneerin leikkaamisessa käytin pientä askarteluun tarkoitettua sahaa, joka oli erittäin kätevä ja se ei vie paljoa säilytystilaakaan. Hiomiseen käytin dremeliä, mutta näin pieneen näpertelyyn toimii ihan yhtä hyvin käsin hiominenkin.
 
 
Ihan täysin symmetriseksi näitä en saanut, mutta eipä se minua juuri haittaa. :) Näitäkin voisi tehdä pilvin pimein eri väreissä. Yritin katsoa maalatessa samalla vaatekaappiani, että mitä värejä kannattaisi valita. :)

 


Tein aluksi mustat korvakorut tussilla, mutta siitä ei tullut yhtään hyvää jälkeä. Nimittäin tussi alkoi levitä joten vaihdoin sen suosiolla askartelumaaliin. Käytin maalarinteippiä rajauksessa ja korvan läpi menevän tapin kiinnitin kuumaliimalla.

Idearikasta tiistaita!3 kommenttia:

 1. moro mua on aina kinostanu kaikki puusta tehdyt rakennelmat mutta aina kaikkiin hienoihin huonekalujen tekoon tarvitaan kaikki kalliit työvälineet ja yleensä ohjeistus on todella huono kunnes löysinh ''tedswoodwork'' netti sivun missä myydään markinoiden parasta käsityö kirjastoa joka sisältää 16.000 eri suunitelmaa kaiken näköisille rakennelmille ja ohjeet on todella yksin kertaiset
  suosittelen kannattaa kokeilla

  http://bit.do/tedswoodworkcollection

  VastaaPoista
 2. Hienoja korvakoruja olet kyllä saanut aikaan puusta tehtyä. Etsin siskoni lapselle korvakoruja synttärilahjaksi ja korvakoruja olen katsellut eri sivuilta. Yhden sivuston koruja ihailin koska heidän valikoiman korvakorut työstetään suomalaisesta vanerista. En aluksi edes kuvan perusteella pystynyt päättelemään, että puusta korut ovat tosiaan valmistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos paljon! :) Näitä vaneerikoruja löytynee nykyään yhä useammin eri valmistajilta. Ja tosiaan todella tyylikkäitä olen myös bongaillut. Tykkään itse käyttää luonnonmateriaalista tehtyjä asusteita joten tämä vaneeri on kyllä tosi kiva! :)

   Poista