torstai 28. toukokuuta 2020

Simpukat kesän koruihin

Simpukat ovat tulleet koruihin jäädäkseen! Menit sitten vaatekauppaan tai koruliikkeeseen, siellä niitä on pilvin pimein erilaisin mallein: korviksissa, käsi-, kaula- tai nilkkakoruissa. Kävin viime syksynä askarteluliikkeissä aikoessani ostaa koruihin laitettavia simpukoita, mutta olivat päässeet kaikkialta pahus loppumaan! Muutaman viikon päästä sain kyllä omani, mutta sitten pään vaivaa tuotti koruissa käytettävä nyöri. Oikean väristä kun ei missään ollut, tai sitten sitä myytiin isoissa kerissä. Tilasin muutama viikko sitten luottohelmikaupasta lisää tarvikkeita ja sieltäpä vihdoinkin löytyi oikeanväristä nyöriä.


Simpukoita oli paketeissa sen verran että niistä sai tehtyä monenmoisia koruja. Ensimmäisenä tein itselleni käsikorun sliding knotilla. Solmuun löysin hyvän ohjevideon täältä. Ohjeesta poikkesin sen verran että narun loppupäät kovetin sytkärillä. Videossa käytettiin päättelyyn kangasliimaa. Punoin korun kahdella narunpätkällä jossa pujotin aina toisen nyörin simpukan edestä lävitse ja toisen nyörin simpukan takaa lävitse. Jokaisen simpukan väliin tein solmun sekä tietysti korun molempiin päihin 2 x 2 solmua. Narunpätkät kannattaa olla varmuuden vuoksi ylipitkät jotta ne eivät vain pääse loppumaan kesken.


Seuraavana vuorossa oli nilkkakoru. Se oli itseasiassa odotetuin tulokas! Sliding knottia en siihen halunnut tehdä koska narun päistä olisi pitänyt tehdä mahdottoman pitkät jotta sen saa jalkaan pujoitettua. Päädyin laittamaan koruun tavallisen lukon.


Simpukoita jäi tämän jälkeen vielä kolme kappaletta joista tuli lopulta korvikset ja kaulakoru. Korvikset kiinnitin ihan vain kuumaliimalla ja lukko-osilla. Tein samalla idealla korvikset myös meritähtiriipuksista. Leikkasin pihdeillä ensin metallisen ripustusosan pois ja hioin kohdan sileäksi. Kaulakoruun lisäsin simpukan ja muuta härpäkettä.Tämäkin on yksi projekteistani joka sai odottaa valmistumistaan kokonaisen talven. Nyt on ainakin korulaatikossa simpukoita kesää varten odottamassa! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti