torstai 12. elokuuta 2021

Virkatut ja kudotut sandaalit/kylpytossut

 Netissä on ollut jonkin verran esillä matonkuteesta virkattuja ja neulottuja sandaaleja/tossuja. Mielestäni ne ovat olleet tosi kivoja. Sattuipa kaapista löytymäänkin juuri vajaa kerällinen mustaa matonkudetta ja olenkin miettinyt että mihin ihmeeseen sen käyttäisin. Aikaisemmin ajattelin että teen siitä kukka-amppelin makramee-tekniikalla, mutta totesin sen olevan aivan liian venyvää siihen tarkoitukseen. Lomaillessa löysin netistä sandaaleihin kirjallisen ohjeen sekä videon joten tartuin haasteeseen.


Katsoin itse enemmän videota, se oli mielestäni paljon selkeämpi ja pystyipä siitä seuraamaan koko ajan mitä sitten seuraavaksi tehdään. Tuohon neulontaosioon en löytänyt mistään paksuja puikkoja. Otin lopulta kolme ohuempaa ja yhdistin ne teipillä toisiinsa kiinni. Tämä toimi ihan hyvin näin pieniin töihin. ;)

Sandaaleista tuli minulle hiukan tiukahkot, joten suosittelen tuohon yläosaan tekemään pari silmukkaa enemmän mitä ohjeessa neuvottiin. Toki nämä menevät kyllä jalkaan, mutta ei niin rennosti pukkaamalla kuin mitä itse haluaisin. Näihin meni lopulta vajaa kerällinen matonkudetta. Näissä kylpytossuissa kelpaa kyllä astella saunan jälkeen kesäisissä mökkimaisemissa! Love it! :)

 

2 kommenttia:

  1. Vau! Harmi kun en itse tuollaisia osaa tehdä. Et maksusta haluaisi tekaista? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Valitettavasti aika ei taida riittää tilaustöille. :)

      Poista