maanantai 4. tammikuuta 2016

Itsetehdyt kynttilät

Hyrrrr ulkona on kylmä! Taitaa olla aika kaivaa kaappien kätköistä kunnon tumppuut ja toppatakit. Ihana joulu (taas) tuli ja meni. Ihmeellistä kyllä, tunsin tarvetta siivota joulukoristeet jo ennen uutta vuotta pois :O Aikaisemmin olen pitänyt niitä mahdollisimman pitkään esillä. Innostuin tekemään ennen joulua muutamia kynttilöitä lahjaksi. Olin miettinyt niiden tekemistä jo kyllä viime vuonna ja säästelinkin silloin kynttilöiden jämiä. Sain joulukuussa siskoltani vanhan kattilan ja sitten ei auttanut muu kuin ryhtyä toimeen!
 


Lueskelin aluksi netistä vähän ohjeita ja siellä suositeltiin käytettävän steariinin sulatuksessa vesihaudetta. Saamani kattila oli kuitenkin niin pieni ettei sen sisään oikein mahtunut astiaa, joten sulattelin steariinin sitten varovaisesti ihan vain kattilassa. Tässä vaiheessa avopuolisoni piti tulla ehdottomasti henkiseksi tueksi etten polta koko kämppää ;)


Valasimme kynttilät ihan vain yksinkertaisesti säilykepurkkeihin. Tulostin etiketeiksi tarrapaperia purkkeja koristamaan. Tällaisten kynttilöiden teko oli ihan superkivaa ja vaivatonta hommaa! Ottaen huomioon, että steariinin sulatuksessa pitää olla kyllä huolellinen! Mikä vielä sen mukavampaa että materiaalit (etikettejä lukuun ottamatta) ovat täysin kierrätystavaraa. Yllätyin ihan että avopuolisokin niin innostui ja oli mukana tekemässä näitä :) Olen nyt sanonutkin monille sukulaisille ja tutuille, että vastaanotan kynttilöiden jämiä mielelläni ;) Pakkasin kynttilät vielä kivoihin lahjapusseihin. Odotan innolla seuraavaa kynttiläntekokertaa! Varsinkin kun haluan seuraavalla kerralla sekoitella eriväristä steariinia keskenään. Nyt suunnataan katseet kohti uutta vuotta ja annetaan tulevien asioiden mennä painollaan. Mukavaa tammikuun alkua! :) 

4 kommenttia:

  1. Moikka! Näyttävät tosi ihanilta! Oisko sulla parempaa reseptiä tai mitään ihmiselle joka ei ole tehnyt kynttilöitä? Miten sait langan kynttilöihin tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon. :) Täällä http://kasintaiottu.blogspot.fi/2016/12/8-luukku-tee-itse-kynttiloita.html postauksessani olen yrittänyt kirjoittaa jonkinlaisia ohjeita. Jos kynttilä valataan korkeaan astiaan, kannattaa lanka varmaan solmia esim. lyijykynään tms. joka pysyy astian päällä. Mutta jos se valataan matalaan astiaan niinkuin minä olen tehnyt, lanka pysyy ihan kahden puutikun (itse käytin syömäpuikkoja) välissä. Kun steariini on kaadettu astiaan ja se on alkanut kovettua, kannattaa tökkiä siihen reikiä jollain tikulla ja kaataa lisää sulaa steariinia. Näin kynttilän jähmettyessä pinnasta tulee tasainen eikä siihen jää lommoa. Suosittelen myös turvallisuussyistä sulattamaan steariinin vesihauteessa! Toivottavasti näistä neuvoista on jotakin hyötyä. :)

      Poista