sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pinjatan teko-ohje

Heippa taas pitkästä aikaa! Remontin keskeltä löytyy aina aikaa pienelle juhlimiselle ;) Nimittäin noin viikko sitten juhlimme neljän ihmisen synttäreitä ja saimmekin idean siskoni kanssa järjestää pienet fiestajuhlat! Ja mitäpä sellaiset kemut olisivatkaan ilman pinjataa?! Ryhdyimmekin tuumasta toimeen ja aloimme miettimään, mitä kaikkea kivaa sinne voisikaan laittaa yllätykseksi. Mietintä olikin luultua vaikeampaa, sillä juhlaväki koostui aikuisista.


Idea sen toteuttamisesta oli yksinkertainen: puhalla suureahko ilmapallo ja liimaile vesiohenteisella liimaseoksella sanomalehtiä kerroksittain pallon päälle. Toteutus olikin sitten vähän eri juttu. Haastavan siitä teki se, että palloa ei oikein voinut laskea mihinkään ja liimailu olisi ollut paljon helpompaa jos se olisi ollut paikoillaan :) Liimasimme sanomalehtiä neljä kerrosta ja annoimme pallon kuivua yön yli. Seuraavana päivänä rikoimme ilmapallon, täytimme pinjatan yllätyksillä ja liimasimme sanomalehdillä täyttöaukon peittoon. Koristelimme lopuksi sen silkkipaperisuikaleilla sekä serpentiinillä. Huomasimme ilmapalloa rikkoessa, että se olisi lähtenyt paljon paremmin kuoren sisältä pois, jos se olisi vuorattu kelmulla ennen sanomalehtien laittamista.Lopputulos oli aika veikeä vaikka työmäärä olikin hieman suuri :) Jos suunnitteillasi on hankkia juhliin jonkinlainen pinjata ja olet aika kiireinen, neuvonkin sinua hankkimaan se valmiina ;) Tai ole luovempi ja liimaile silkkipaperit helpommalla tekniikalla kuin me (liimasimme ne yksitellen) :D

Mukavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Hauska! Meillä oli myös viimevuonna itse tehty lego pinjata juhlissa. Lapset tykkäsi siitä todella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta!! :) käytittekö siihen jotakin muottia vai miten saitte siitä legon näköisen? :)

   Poista
 2. Hauska pallo, ja kivan näköinen. Liityin äsken blogiisi jäseneksi. Sinäkin voit liittyä minun blogiini, olisi kiva saada uusia blogituttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja tervetuloa! :) pitääpä käydä tutustumassa blogiisi oikein paremmalla ajalla! :)

   Poista