sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Loppiainen ja diy herkkukori

Joulu ja uusi vuosi meni että hurahti! Aika on mennyt kyllä todella nopeasti. Siihen on mahtunut niin lomailua, syöpöttelyä (joka ei muuten vieläkään ole loppunut..) ja pahuksen flunssaakin. Joulukoristeiden pois ottaminen tuntuu aina jotenkin haikealta ja en olisi halunnut laittaa niitä laatikkoon ollenkaan. Varsinkin kun tein uusia upeita hankintoja! Löysin yhdestä sisustusliikkeestä joulualesta Mailegin nissejä ja nyt ensimmäistä kertaa en voinut kävellä niiden ohitse! Loppiaisen kunniaksi leivoin meille herkullisen suklaakakun. Resepti on niin perusohje suklaakakusta (netistä löytyy varmasti monta samantyylistä ohjetta) ja sen voikin toteuttaa kuivakakkuvuokaan tai irtopohjalliseenkin vuokaan. Tein kakun päälle vielä herkullisen paksun suklaakuorrutteen :)


Ajattelin myös postata itse tehdystä joululahjaviemisestä, jonka toteutin tänä jouluna siskoni kanssa. Saimme ideaksi tehdä "herkkukorin" johon tekisimme jotakin hyvää jouluista syötävää lahjaksi. Lähdimme etsimään netistä ideoita ja valitsimme lopulta viisi syötävää: limppu, glögi, sinappi, rocky road ja keksit.Näistä helpoin ja nopein valmistaa oli konjakkisinappi. Yllätyin itsekin kovin sen helppoudesta. Olen aina jotenkin kuvitellut sen olevan vaikeaa. Sitten taas aikaa vievin oli limppu. Sen tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta se vaati paljon aikaa kohotukseen. Näiden tekeminen kannattaa jättää antamisen viihe hetkeen, jolloin ne ovat tuoreita ja säilyvyys kestää siten pitempään.


Tämmöisen herkkukorin voi toki myös antaa ennen jouluakin, jolloin lahjan saaja saa varaslähdön joulun makujen maailmaan :) Näitä oli todella mukava tehdä. Etikettien ulkoasuun otin mallia täältä. Saimme paljon kiitosta, joten ohjeet taisivatkin mennä nappiin!

Suunnataan katseet kohti alkavaa vuotta ja toivotankin kaikille 
oikein reipasta alkavaa viikkoa!

 

2 kommenttia: