torstai 15. kesäkuuta 2017

3D printtaus sisustuksessa

Moikka moi! Hellettä piisaa, joten siitä pitää osata ottaa kaikki irti! Minulla on huomenna etäpäivä joten voisi vaikka tehdä parvekkeelta käsin töitä ja nauttia lämmöstä. Ja mikä parasta, siskoni tulee meille viikonlopuksi ja suuntaamme katseemme kohti Tallinnaa. Mikäli kelit suosivat, kierrämme vanhaa kaupunkia hissukseen ja nautimme leivoksen jos toisenkin ;)

Olemme asuneet uudessa asunnossamme kohta vuoden päivät ja minulla on ollut siitä asti pikkuinen ongelma. En nimittäin ole keksinyt (aktiivisessa käytössä oleville) laukuilleni mitään järkevää paikkaa. Ne ovat olleet pääosin lattialla tai olkkarissa tuolin päällä. Olen katsellut eteisen komeron seinälle paria suurikokoista naulakkonuppia, mutta eipä niitä ole tähän asti eteeni tupsahtanut. Kaverini hankki jokunen aika sitten 3D printterin ja ensimmäinen ideani sen käyttämisestä olikin juuri nuo pahuksen nupit! Ja ei muutakuin suunnittelemaan paperille haluamaani mallia.



Kun piirros oli jokseenkin valmis, annoin kaverilleni tehtäväksi sen vaikeimman osuuden eli mallintamisen tietokoneella. Sitä ei muuten ihan hetkessä opi! Vaatisi aika paljon itseltä perehtymistä tuohon hommaan..



Mallin piirtämisen jälkeen aloitetaan varsinainen tulostus. Sen kestoon vaikuttaa mm. printterin ominaisuudet ja haluttu työn jälki/tarkkuus. Itse en halunnut tulostuksen kestävän kauaa, joten jälkikin on vähän epätasaista. Printteri tulostaa halutulle esineelle tukirangan, jotta se pysyisi muodossaan loppuun saakka. Kun tulostus oli valmis, revimme tukikappaleet pihdeillä pois. Sen jälkeen aloin hiomaan nuppeja sileimmiksi, jotta pinnan pystyi maalaamaan mustaksi.



Tykkään näistä kyllä todella paljon! Tulostimme nuppeihin valmiiksi kolot muttereille ja pulteille, jotta kiinnittäminen olisi mahdollisimman helppoa. Ja olihan se :) Nyt laukutkin on aina siististi esillä ja tuostahan ne on helppo napata matkaan lähtiessä. Vielä kun keksisi mitä kaikkea muuta kivaa 3D printterillä voisi tehdä.. Siinäpä se vitsi onkin, että jos mahdollisuuksia on rajattomat määrät niin eipä tule mitään mieleen :D


Ihanaa viikonloppua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti