Ai että nautinkin niistä viikonlopuista kun saa vain olla eikä suunnitelmissa ole sen kummempia tekemisiä. Ja kun tähän lisätään vielä herkuttelu, ei asiat voisi paremmin olla! :) Tällä kertaa makean ystäväksi muodostui suklaamurotorttu, joka onkin yksi lemppareistani. Muistan pyytäneeni useasti omaa äitiäni tekemään tällaisen, jos juhlia tms. oli tulossa. Itse asiassa juhannuksena viimeksi. :)
Suklaamurotorttu:
3 valkuaista I vaahdota
2 dl sokeria II lisää vähitellen
3 dl riisimuroja III sekoita varovasti joukkoon
Levitä seos pellille haluamasi kokoiseksi ja paista uunissa 150 asteessa n. 0,5 - 1 h.
Suklaakreemi:
3 keltuaista I lisää nämä kolme
3/4 dl sokeria ainesosaa kattilaan ja
3/4 dl kermaa sekoita kunnes paksuuntuu
50 g margariinia II lisää palasina
100 g suklaata III lisää palasina
Täyte: 3 dl kermavaahtoa ja suklaakreemi
Päällys: 50 g sulaa suklaata koristellen
Marengin jäähdyttyä leikkaa se puoliksi jotta saat kaksi levyä. Levitä pohjan päälle suklaakreemi ja sen jälkeen kermavaahto. Torttu kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta siitä tulee ihanan suussa sulavaa.
Eipä tämä kovin kauaa jääkaapissa säilynyt. Meni nimittäin aika nopeasti parempiin suihin. :)
Nyt sunnuntai-iltaa viettämään sohvan pohjalle.
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Oijoi kun näyttää hyvältä tuo suklaaherkku:) Täytyykin ottaa ohje heti ylös..Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! :) Juu tämä vie kyllä makeanhimon mennessään. :)
Poista