keskiviikko 4. joulukuuta 2019

12 ideaa joululahjoiksi

Kaivelin arkistojen kätköistä vanhoja kuvia ja ajattelin samalla postata vinkkejä ja ideoita itse tehtyihin joululahjoihin. Valitsin 12 eri ideaa, mitkä sopivat aikuisille ja lapsille sekä pieniä juttuja viemisiksi. Jokaisen kuvan alta löytyy linkki kyseiseen postaukseen ohjeineen.

1. Patalappu ja -kinnas

Käyttötavaraksi hyvä lahjaidea. Netistä löytämälläni ohjeella näistä tulee paksut ja tyylikkäät. Vielä kun kankaana käyttää esimerkiksi Marimekkoa, lahjansaaja on oikein tyytyväinen. ;)
2. Virkattu minion

Lapselle tai lapsenmieliselle mukava pehmolelu virkattuna versiona. Tämän kokoa pystyy mielestäni muuttamaan sellaisen kokoiseksi kuin haluaa. Jatkaa vain vartalon leventämistä ja pituutta.
3. Puiset korvakorut

Ohuesta vanerista sahaamalla saa kivoja korviksia. Pienellä askartelusahalla sahaaminen on tosi vaivatonta ja helppoa. Maalaa puuosat mieleiselläsi tai lahjan saajan lempiväreillä ja tyylikäs lahjaidea on taattu!

 4. Käpykranssi

Tämä idea sopii hyvin myös vanhemmalle väelle. Halutessasi päivittää kranssin vielä astetta korkeammalle levelille niin lisää siihen valot. 5. Kookospalloja

Mikä onkaan parempi lahjavieminen esimerkiksi opettajalle tai sellaiselle kenellä on jo kaikkea? No suklaa tietysti. Kookospallot ovat nopea tehdä ja lahjan viimeistelee vielä jokin laskipurkki tai muu rasia.
6. Sytykkeet

Näin talvella ja joulun aikaan sytykkeet saattaisivat tulla tarpeeseen. Kirsikkana kakun päälle, tee rasiasta tai pussukasta näyttävän näköinen.7. Erilaiset pussukat

Eri kokoisia pussukoita tarvii aina vai mitä? Viimeistele lahja sujauttamalla pussukkaan jotakin kivaa.
 8. Tilkkupeite pienokaiselle

Tee vauvalle uniikki lahja suosikkisävyissä tai hyödynnä jämäkankaasi. Miksei tätä voisi toki tehdä aikuisellekkin vaikka torkkupeitteeksi.

9. Kynttilät

Kynttilöitä polttavat melkein jokainen meistä? Hyödynnä viime vuoden streariinin jämät tai hanki sitä askasteluliikkeistä. Näyttävä ulkoasu ei jätä ketään kylmäksi.

http://kasintaiottu.blogspot.com/2016/12/8-luukku-tee-itse-kynttiloita.html

10. Lumiukkosoppa

Pienemmälle väelle joulusoppaa ja miksei myös varttuneemmallekkin. Tämä on myös kiva idea viemiseksi vaikka opettajalle.
11. Herkkukori

Hyvä lahjaidea niille jolla on jo kaikkea etkä keksi oikein mitään, mutta jotakin olisi kiva viedä. Ruokaahan kaikki nassuunsa tarvitsee! Tein jokunen vuosi sitten vanhemmilleni tämmöisen herkkukorin ja aika nopeasti sisältö oli hävinnyt.12. Virkattu vaunulelu

Kiva lisä johonkin muuhun lahjaan vaikka täydennykseksi ja saat tämän yhdessä illassa valmiiksi.Nyt vain ideoimaan ja tekemään itse tehtyjä lahjoja pukin konttiin!

3 kommenttia: