Omenasato alkaa olla jo loppusuoralla. Pöydät notkuvat omenoista joiden käyttöikä alkaa tulla tiensä päähän. Mitä ihmettä niistä oikein tekisi? Klassikkovaihtoehto taitaa olla omenapiirakka ja esittelenkin nyt kaksi mehevintä lemppariani.
Omenakaurapiirakka:
200g voita/margariinia
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl kaurahiutaleita
omenakuutioita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi vuoan pohjalle. Sekoita muut aineet keskenään. Lisää lopuksi seoksen joukkoon sulatettu voi/margariini. Lusikoi seos tasaisesti omenoiden päälle. Paista uunissa noin 20 min.
Omenapiirakka:
6 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl öljyä
2 dl kuohukermaa
pinnalle:
5-7 keskikokoista omenaa
kanelia
sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele omenat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää sen jälkeen munat, öljy ja lopuksi kuohukerma. Levitä seos vuorattuun uunipeltiin. Ripottele omenat taikinan päälle ja lisää pinnalle kanelia ja sokeria. Anna olla uunissa noin 30 min. Mehevintä jääkaappikylmänä seuraavinä päivinä.
Ohje piirakkaan löydetty täältä.
Viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä, vaniljakastike! Hän todellakin kruunaa lopputuloksen. :)
Makoisaa sunnuntaita! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti