perjantai 16. lokakuuta 2020

Sammalpallot

 Luonnonmateriaalien ollessa näinkin tyrkyllä otin tuumasta toimeen ja koitin tehdä ensimmäistä kertaa sammalpalloja. Eikai niiden työstäminen voi kovin rakettitiedettä olla? Kumihanskat käteen ja toimeksi! Käsittelin palloja alkuun aika hienovarovaisesti, mutta lopulta muokkasin niitä ihan huoletta kovin ottein. Tällöin pyöreään muotoon voi paremmin vaikuttaa.


 Isomman pallon sisälle rypistin sanomalehdestä pienemmän pallon jonka kastelin. Jostain olen tämän vinkin lukenut. Auttaa kai ettei pallo kuivu..? Rupesin latomaan sammalta sanomalehden päälle ja kiinnittämisessä käytin rautalankaa. Varastosta löytyi ns normaalin paksuista askarteluun tarkoitettua, mutta suosittelen käyttämään ohuempaa lankaa jolloin se ei niin erotu. Kun pallo oli valmiin näköinen pujoittelin rautalangan toisen pään pallon pohjalle muihin rautalankoihin kiinni.
 
 
Pienempiin palloihin en laittanut sanomalehteä lainkaan jotta saan niistä tarpeeksi pieniä. Lopuksi laitoin vielä juuttinarua muutaman kierroksen.
 
 
Jouluna näihin voisi lisätä ehkäpä jotakin helmiä rautalankaan pujottaen? 

Ihanaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä kivan näköisiä ♥ Terassi näyttää nyt jotenkin niin tyhjältä kun kesäkukat on laitettu pois, joten näitä voisikin askarrella useamman ja virittää johonkin vaikka valoköynnöstä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Viimeksi eilen mietin kanssa että mihin voisin ripustella valoköynnöstä. Mutta kannattaa ihmeessä tehdä sammalpalloja tms jos vain mahdollisuus on! Ne tuovat kivaa lisää syysistutuksien rinnalle tai sellaisenaan. :)

      Poista