keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syksyn askarteluja

Viime viikonloppuna teimme avopuolisoni kanssa reissun lähimetsikköön ja keräsimme sieltä ämpärillisen askartelumateriaaleja. Mukaan tarttui puolukanvarpuja, mustikanvarpuja ja muutamia käpyjä. Minusta paljastuikin oikein keräilijäluonne kun en malttanut millään lopettaa materiaalien keräämistä :D Aina löysin lisää ja lisää hyviä apajapaikkoja. Ämpärillisestä syntyikin muutamia kransseja, mitkä teinkin pääosin sisätiloihin.Mustikanvarpukranssin tein parveketta koristamaan. Se ei näin ensikertalaiselta mennyt niin kuin Strömsössä... Siitä ei nimittäin tullut tarpeeksi tukeva ja muotokaan ei oikein miellyttänyt. Johtuiko liian ohuesta "tukikehikosta" vai eikö sitoja vain osannut sitoa oikealla tavalla :) Mutta menee se nuinkin istutuspöydän päälläkin. Jos säilyy vain joulukuuhun asti niin voisin ripustaa siihen vaikka jouluvalot ja ehkä spreijata sen valkoiseksi? Sisälle päätyi liuta puolukanvarpukransseja ja tämä sydämenmuotoinen sai keittiöstä paraatipaikan. Jos nämäkin säilyvät (sormet ristiin!!) niin ajattelin koristella nämä vielä punaisilla nauhoilla ja helmillä. Vielä en viitsinyt kransseihin joulunpunaista pukea päälle. Tekovaiheessa niiden päälle kannattaa suihkuttaa hiuslakkaa, jotta ne pysyisivät mahdollisimman pitkään tuoreen näköisinä.

Makkarin kransseista tykkään kovasti. Ne sopivat mielestäni hyvin tuohon ikkunaan. Näitä saakin sitten ihastella tovin ja budjettikaan ei paljoa paukkunut ;)

Sylin täydeltä iloa iltaasi!

 

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kransseja. Todella kauniita.

  VastaaPoista
 2. Hei! Aivan ihania. Nyt miuta kiinnostaa, kuinka nuo kestivät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! :) Itseasiassa ne roikkuvat vieläkin samoilla paikoilla! Tässä vaiheessa huomaa, että ovat hieman rusehtuneet ja esimerkiksi tuon sydänkranssin voisi heittää jo pois. Eli hyvin ovat kestäneet! :) Kestävyyttä tuo lisää hiuslakka ja se että antaa niiden roikkua rauhassa. Kovakourainen käsittely varisuttaa lehtiä. :)

   Poista
  2. Vau, kiitos :) sitten metsään hakemaan puolukanvarpuja!

   Poista
  3. Juurikin näin! :) Pitäisi itsekkin joku päivä tehdä kävelyretki metsään. :)

   Poista