torstai 20. lokakuuta 2016

Tee se itse vauvan tilkkutäkki


Aurinkoista huomenta! Eilen syyslomareissulainen lähti takaisin kotiin. Viidessä päivässä kierreltiin kyllä aikamoinen määrä kauppakeskuksia ja erilaisia kauppoja. Askelmittari olisi ollut kiva pitää mukana ;) Hauskaa oli ja kohta se hauskuus taas jatkuu kun minä puolestani käväisen kotikonnuillani piakkoin :) Ilmojenkin piti kylmetä tässä lähiaikoina, joten voisi ottaa talvisempaa vaatetta ja takkia pikku hiljaa esille. Jokunen aika sitten toteutin kauan to do-listalla olleen projektin. Välillä tuntuu että lista vain kasvaa kasvamistaan... Pitäisikö jättää ajattelu ja netin selailu vähemmälle? :D Mutta toisaalta sitä tuntee suurta iloa kun vuosia ollut idea pääseekin vihdoin toteutukseen. Kangaslaatikossani on ollut kauan erilaisia vaaleanpunaisia kangaspaloja, joista olen ajatellut tekeväni tilkkutäkin/leikkimisalustan tyttövauvalle.Valittuani kankaat, aloitin projektin tuttuun tapaan suunnittelemalla paperille tilkkujen sommittelun ja järjestyksen. Olen sen verran järjestelmällinen ihminen, että täkissä tilkut olivat pakko sijoittaa johonkin loogiseen järjestykseen eikä niitä voinut vain summan mutikassa jonoon ommella. Suunnitteluun menikin isoin osa ajasta :)

Täkistä/leikkialustasta muodostui neliö, jonka koko on noin 100 cm x 100 cm (9 x 9 tilkkua, joiden koko on 10 cm x 10 cm + saumanvarat). Nurja puoli sekä päälykankaan reunat olen ommellut aina pehmeästä huovasta. Täältä löysin hyvän ohjeen tilkkutäkille, jos joku on kiinnostunut tilkkutöiden ompelusta :)
 Siitä tuli kivan pirtsakka ja jeee sain myös lyhennettyä idealistaani! ;) Viikonloppuna ajattelin käydä käväisemässä luonnon helmassa, josko sieltä löytyisi materiaaleja syksyn askarteluihin. Jos idea tuottaa tulosta, niin niistä sitten myöhemmin!

Lomalaisille oikein rentouttavaa lomaa!


2 kommenttia:

  1. Nätisti olet sommitellutkin nuo tilkut. Siitä saa joku vauva ihanan tilkkutakin. Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu tässä minulla onkin mietinnässä että minne tuon täkin sijoittaisin. Mukavaa torstaita myös sinulle :)

      Poista