maanantai 14. joulukuuta 2020

Jättikokoiset tontut

 Ei nämä tontut vielä suinkaan loppuneet! ;) Löysin joskus netistä vuosia sitten hollantilaiselta(?) sivustolta ison tontun kaavat jotka otin talteeni myöhempää käyttöä varten. Talteen ottaminen kannatti sillä sitä on tullut käytettyä monen monta kertaa. Vuosien myötä isot tontut ovat muuttaneet muotoaan ja vaatteetkin ovat saaneet monia eri variaatioita. Mitä kankaita sattuu varastosta vain löytymään ja olen käyttänyt myös paljon omia vanhoja vaatteitani - ja ne ovat muuten parhaita muokattavia!


Esimerkiksi kaulahuivit ja tytön sukkahousut on neulepaidasta ja neuletakki on omasta neuletakistani muokattu. Näiden myötä vaatteiden tekeminen itselle alkaa pikku hiljaa kiinnostaa. :) Pitäisi hankkia jokin aloittelijan opus kaavoineen päivineen.

Mutta ei näiden teko kuitenkaan mennyt ihan kuten Strömsössä. Nimittäin ompelin molempien hiippalakit väärinpäin! Voi sitä turhautumisen määrää! Olin kerennyt täyttää kehonkin suurimmalta osalta ja ommella kädet ja jalat kiinni, joten purkaminen tuntui ihan mahdottomalta idealta. Tuumaustauon jälkeen rypytin lakin edestä jolloin virhe ei enää niin pahasti häirinnyt silmiäni. Katselin tonttuja muutaman päivän ja mietin häiritseekö ulkonäkö liikaa. Ei se sitten enää niin vaivannut joten loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

 

2 kommenttia:

  1. Ihanat tontut :) Olen tällaisten tekemisestä haaveillut useamman vuoden. Satutko muistamaan mistä olet kaavat löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En valitettavasti muista mistä ne löysin. Siitä on niin monia vuosia, koitin etsiä sivustoa uudelleen kun kirjoitin tämän postauksen, mutten harmikseni löytänyt.

      Poista