sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Piparikuusi - pieni muistaminen

 Ennen joulua selailin nettiä ja tutkiskelin mitä joululeivonnaisia voisin tehdä. Ideoita löytyi pilvin pimein ja yksi idea oli piparikuusen teko. Olen joskus aikaisemminkin miettinyt sellaisen tekemistä, mutta muottien puute on ollut esteenä. Toki voihan sellaiset tulostaa vaikka netistä tai wordistä paperille ja käyttää niitä apuna. Syksyllä löysin ihan puhtaasti sattumalta yhdestä nettikaupasta piparikuusen muotit jotka olivat vielä alennuksessa ja lisäsin ne oitis ostoskoriini.

Yhdestä piparitaikinasatsista tuli neljä pienehköä kuusta. Muotteja oli setissä vielä paljon enemmän mitä omassa kuusessani on kerroksia, mutta en halunnut liian leveää kuusta. Laitoin jokaista kokoa kaksi kappaletta.

Katsoin netistä piparien koristeluun ja kokoamiseen pikeeri-ohjeen ja kuulemma hyvän koostumuksen saa tällä ohjeella:

1/4 dl valkuaista (yksi kanamuna)

1 1/2 dl tomusokeria

Vatkaa noin 3-4 minuuttia. Laita pikaisesti pursotuspussiin ja anna pikeerin olla taukojen aikana ilmatiiviisti jotta se ei pääse kuivumaan.


Koristelin piparit eilen päivällä ja annoin pikeerin kuivua rauhassa. Vasta myöhään illalla kun koriste oli varmasti kovettunut, aloin kokoamaan kuusia kerros kerrokselta. Pikeeriä ei kannata pursottaa liikaa pipareiden väliin jottei kuusesta tule keno, mutta ei myöskään liian vähän jottei kuusesta lähde kerroksia jos siihen vahingossa jokin osuu. Kuusien alle leikkasin lautasen avulla pahvista niille alustan ja sen päälle leikkasin vielä kakkupaperin. Nämäkin kiinnitin toisiinsa pikeerin avulla. Pakkasin kuuset seuraavana päivänä kauniisti sellofaaniin ja ne matkaavat näin ilahduttamaan muita.

 Ihanaa neljättä adventtia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti