torstai 1. joulukuuta 2016

1. luukku, vanhoista kirjan sivuista koristeita

Nyt se vihdoin koitti! Nimittäin joulukuu ja oma blogijoulukalenteri :) Ensimmäisestä luukusta löytyy koristeita, joissa olen hyödyntänyt vanhoja kirjan sivuja. Löysin loppukesällä kirppikseltä yhden euron hintaan vanhan kirjan ja se lähti heti mukaani juurikin tätä askarteluideaa varten.


Tarvitset:
-kirjan sivuja
-sakset
-nitoja
-narua

Ensiksi leikkasin kirjan sivuista sopivan pinkan suikaleita ja lyhensin ne vielä kolmeen eri pituuteen. Yhteen sydämeen tulee kaikkea kokoa kaksi kappaletta. Koriste kootaan siten, että kaksi lyhyintä suikaletta tulee keskimmäiseksi ja kaksi pisintä uloimmaksi. Sen jälkeen nidotaan kaikki suikaleet yhdestä päästä kiinni. Toinen pääty vaatiikin jo vähän sorminäppäryyttä. Asettele suikaleet toisessa päädyssä kuvan mukaisesti työntämällä aina pidemmät suikaleet lyhyempien suikaleiden väliin. Laita vielä solmullinen ripustuslenkki suikaleiden väliin. Nido toinenkin pää kiinni ja valmista tuli!


Innostuin koittamaan myös tuollaisia tupsukoristeita. Niidenkin tekeminen oli nopeaa ja vaivatonta. Riippuen haluamastasi koosta, leikkaa kirjan sivuun hapsuja koko matkalta, mutta jätä leikkaamatta noin 1 cm verran päädystä. Liimaa leikkaamaton osa koko matkalta, lisää ripustuslenkki ja ala rullaamaan sivua. Itse lisäsin tupsuihin vielä koristekimalletta.


Tein myös muutaman joulukortin teemaan liittyen :)


Näillä voi esimerkiksi koristella kuusta, lahjaa tai mitä ikinä keksiikään. Nyt on ensimmäinen luukku korkattu ja katsotaankin taas huomenna mitä kalenteri tuo tullessaan ;)2 kommenttia:

  1. Ihana kun joku vielä pitää joulukalenteria ja heti alussa tulee vinkkejä .. tykkään ja jään seuraamaan sinua ... jos voi

    VastaaPoista