keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. luukku, diy kangaspussukka

Tänään aion näyttää teille ohjeen kankaiseen pussukkaan. Näitä olenkin tehnyt aiemmin useita ja käyttötarkoitus on ollut milloin mitäkin. Säilytttää voi esimerkiksi kukkia, kaikenlaista pikkusälää, hygienia tuotteita jne. Meillä näitä on käytössä yöpöydillä tavaroiden säilytykseen sekä syksystä alkaen kukkien "astioina".



Tähän tarvitaan kahtaa erilaista kangasta: pääly- ja sisuskankaat. Leikkaa kaksi 25 cm x 46 cm (+saumanvarat) kokoista kangaspalaa ja laita molemmissa paloissa oikeat puolet vastakkain. Ompele sivusaumat yllä olevan kuvan mukaisesti. Mittaa toisen sivun kulmasta noin 4 cm ja ompele kuvan mukaisesti katkoviivaa pitkin. Tee sama toiselle kulmalle. Toista nämä kaikki vaiheet toiselle kappaleelle myös.

Nyt sinulla on siis kaksi ommeltua pussukkaa. Käännä toinen oikeinpäin ja laita se väärinpäin olevan pussukan sisään. Kiinnitä ne toisiina nuppineuloilla ja ompele kiinni yhteen. Muista jättää pieni aukko kääntämistä varten. Halutessasi voit kääriä pussukalle pienen reunuksen.



Tämän ohjeen mitoilla sain aikaiseksi tuon valkoisen pussukan. Muuta kankaiden kokoja haluamasi mukaan. Juuttikankaasta tehdyt sopivat mielestäni hyvin myös kukkien säilytykseen. Varsinkin näin joulun alla Sypressi tms. näyttää kivalta juuttikankaan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti