torstai 15. joulukuuta 2016

15. luukku, diy sytykkeet

Tämäkin idea on saanut muhia päässä jo parisen vuotta ennen kuin pääsi toteutuspöydälle. Erittäin hyvä lahjaidea niille jolla on jo kaikkea. Nimittäin steariinista tehdyt sytykkeet. Kun vauhtiin pääsee kunnolla, niin näitä syntyykin todella nopeaan tahtiin. Muuta ei tarvita kuin sulaa steariinia, mihin vanulappuja sitten dipataan.



Pystytin joku viikonloppu kynttiläpajan meidän keittiöön, jolloin teinkin aikaisemmin julkaisemiani kynttilöitä ja näitä sytykkeitä. Sytykkeet imivät yllättävän paljon steariinia ja ne ovatkin todella tehokkaita. Testasimme yhtä sytykettä ja se paloikin niin kauan, että väsyimme odotteluun ja sammutimme sen itse :) Eli yksi sytyke kerrallaan riittää vallan mainiosti.




Vanulappujen dippaamiseen voi käyttää hyvin vaikka pinsettejä, grillipihtejä tai mitä ikinä keksiikään. Minä nostin vanulaput malttamattomana steariinista puutikulla ja sormilla. Leivinpaperi toimii kuivumisalustana. Niiden kuivuttua leikkasin saksilla vielä vanulappuihin tuollaisen loven, jotta palaminen olisi vieläkin tehokkaampaa. Löysin täältä kivan runon näihin liittyen ja lisäsin sen itsellenikin nuihin pusseihin. Antaa hieman osviittaa saajalleen jos ei hoksaa mihin näitä käytetään ;)


 

2 kommenttia: