perjantai 13. marraskuuta 2020

Diy karkkikeppi-korvakorut

 Joulun alla haluan usein tehdä jotakin kivaa pikku joulupuuhaa. On se sitten joulukorttien tekemistä, kalenterin suunnittelua, lahjojen paketointia tai pientä leipomista. Taustalla soi joulumusiikki, glögi tuoksuu vieressä ja villasukat on jalassa. Ai että mikä fiilis tulee pelkästä ajattelusta! Tätä tekstiä kirjottaessani ulkona on sysimustaa, kello on aamulla 6.15 ja eletään vasta lokakuuta. Jospa en ihan vielä laita joulumusiikkia soimaan. ;)

Kesällä tuli testailtua Fimo-massaa paljon ja mitäpä ei olisi kokeilut ilman karkkikeppejä? Tämä on varmaan niitä ensimmäisiä juttuja mitä kannattaa lähteä kokeilemaan alkuun. Tarvitaan vain kahtaa väriä mitä rullataan keskenään yhteen. Tanko leikataan saman kokoisiksi pätkiksi ja toinen pääty taivutetaan. Tein lopuksi vielä neulalla kolon kepin päätyyn jotta metallisen korunosan saa liimattua sinne sisään.


Karkkikepit laitetaan 110 asteiseen uuniin ja annetaan olla noin 30 min. Ennen metalliosien liimaamista, kannattaa keppien antaa jäähtyä rauhassa. Näiden työstämiseen on monia variaatioita, mutta esimerkiksi täältä löytyy hyvä ohjevideo. Korvakorujen lisäksi, näitähän voisi vaikka tehdä hieman isomman kokoisina ja laittaa kuuseen roikkumaan?

Ja eikun kokeilemaan! :)


2 kommenttia: