keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Mörkö pesässä - sytykkeet avuksi!

 Kiva pikku puuhastelu syksyllä ja joulun alla on ehdottomasti sytykkeiden tekeminen. Tällä kertaa tein "normaalien" sytykkeiden lisäksi sytykeruusuja. Ajattelin niiden askartelun olevan monimutkaisempia, mutta erittäin helppoja olivat. Ruusuista tuli niin kivoja etten ihmettele yhtään miksi näitä annetaan lahjoiksi. Sopivan pieni vieminen tai muistaminen, mutta silti niin käytännöllinen. Ja mikä parasta, kynttilänjämät voi taas uusiokäyttää. :)

Yhdestä munakennosta saa vähintään neljä ruusua. Munakennon pohjasta revitään kupit ruusun pohjaksi. Kannesta taas revitään pitkittäissuunnassa noin neljä soiroa, jotka jokainen rullataan tiiviisti ja työnnetään omiin kuppeihinsa. Lopuksi kastelin ruusut sulaan steariiniin pihtien avulla. Ruusuihin valitsin punaisia kynttilänjämiä ja vanulappuihin valkoisia.


Päällystin pahvirasiat kivoilla papereilla ja tulostin sytyke-etiketit rasioiden päälle. Ennen olen laittanut sytykkeitä vain sellofaanipusseihin, muttä näistäkin tuli aika kivat. Muistutuksena vielä, streariinia sulattaessa levyä ei saa laittaa liian isolle! Itse pidän levyä kakkosella tai kolmosella ja kun steariini on sulanut sammutan aina levyn.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä laavulle paistamaan makkaraa. Taidampa ottaa varmuuden vuoksi sytykkeen taskuuni! ;)


2 kommenttia:

  1. voi kun ukkonikin osaisi(lue suostuisi)käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee hänelle näitä iso laatikollinen joululahjaksi niin on hänen pakko ainakin kerran koittaa! ;)

      Poista